26 Haziran 2015 Cuma

Yemek: Ispanaklı ve Kabaklı Lazanya

 

Ispanaklı ve kabaklı lazanya vejetaryen, düşük karbonhidratlı ve glutensiz bir yiyecek. Domates sosu, lor peyniri, mozarella ve kabak noodlesları ile yapılıyor.

9 kişilik servis

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

iyice dövülmüş yarım soğan
dövülmüş 4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça 

800 gram soyulmuş ve doğranmış taze domates
zevke göre tuz, karabiber
1 yemek kaşığı dövülmüş fesleğen
3 fincan ıspanak
450 gram yarım yağlı lor peyniri
1 büyük yumurta
Çeyrek fincan rendelenmiş parmesan peyniri
4 tane kalın dilimlenmiş orta boy kabak
450 gram  kıyılmışi yarım yağlı mozarella peyniri

Yapılışı:

 
Tencerede zeytin yağı orta sıcaklıkta ısıtılır.
Soğan eklenir ve yumuşayana kadar 4-5 dakika ısıtılır.
Sarımsat ve sote eklenir.
Salça eklenir ve iyice karıştırılır. Ezilmiş domates eklenir.
Tuz ve karabiber eklenir.
Kapağı kapatıır ve 25-30 dakika düşük derecede ısıtılır.
Sonra altı kapatılır ve fesleğen, ıspanak eklenir, iyice karıştırılır.
Gerekirse baharat eklenir. 

375° derecede önceden ısıtılır fırın.
Orta boy kasede lor ve parmesan peyniri yumurtayla iyice karıştırılır.
In a 9x12 tencerenin altına domates sosu yayılır.
5 veya 6 dilim kabak daldırılır.
Bir miktar lor peyniri karışımı yerleştirilir ve üstü mozarella peyniriyle kaplanır.
Malzemeler bitene kadar katmanların yerleştirilmesi devam eder.
Üstü sos ve mozarellayla kaplanır.
50 dakika üstü kapalı ve 10 dakika da üstü açık fırınlanır.

En az on dakika sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder